Font: London Catalan Choir

Londres és una de les ciutats del món amb més presència de catalans. Per Sant Jordi, Camden Market tornarà a ser l’espai escollit per la comunitat catalana per viure una de les festes més assenyalades de l’any. El dissabte 27 d’abril hi haurà la celebració de Sant Jordi a Londres amb música, castells, venda de llibres i roses.

A partir de les 12.00 hores, la festivitat de Sant Jordi a Camden Market començarà amb la interpretació de la llegenda de Sant Jordi i el drac. A la 1 del migdia i durant mitja hora, la formació musical London Catalan Choir sonarà al cor de Camden, un dels espais més emblemàtics de la capital anglesa. Les veus d’aquesta coral catalana sonen a Londres des de fa 7 anys.

“La intenció de recrear el que es viu aquella dia a La Rambla de Barcelona”, reconeix Mia Albertí, una de les impulsores de London Catalan Choir. En el concert de l’any passat, en un moment de la interpretació d’El país petit, de Lluís Llach, “es van poder veure algunes llàgrimes entre el públic. Va ser molt emotiu tenint en compte la situació que es viu a Catalunya”, apunta.

A les 13.45 hores, es repetirà la interpretació de la llegenda de Sant Jordi i el drac. Una de les actuacions més esperades serà la dels Castellers of London, a partir de les 14.30 hores amb la intenció d’aixecar castells de 6. Una de les condicions serà que s’agrupi una bona pinya perquè els castellers es puguin alçar de la millor manera possible.

La festa de Sant Jordi a Londres l’organitza la delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, Catalans-UK, London Catalan Choir i Castellers of London.