El Centre Català de Luxemburg farà el proper 17 d’abril (18 hores) una conferència virtual amb l’economista Daniel Raventós. Serà la segona xerrada virtual, a través de l’aplicació Zoom, que es podrà seguir des de casa. La primera va ser amb amb el científic Rolf Tarrach, qui va parlar sobre la Covid-19.

Raventós posarà sobre la taula les conseqüències econòmiques que tindrà la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Què és i què vol dir la proposta del govern espanyol d’instaurar una Renda Bàsica Universal? A qui va adreçada? Una renda per a tothom sense treballar? És una bona idea per a fer front als efectes post-COVID-19 i al risc d’una crisi social sense precedents? El mateix debat el trobem a d’altres Estats (també a Luxemburg) i el volem tractar des del CCL.

Daniel Raventós Pañella és doctor en Ciències Econòmiques i professor titular de Sociologia a la Facultat d’Economia i Empresa a la Universitat de Barcelona. També forma part del grup d’investigació GREECS (Grup de Recerca en Ètica economicosocial i Epistemologia dels Ciències Socials).

Actualment és el president de la Xarxa Renda Bàsica, secció oficial de la Basic Income Earth Network (BIEN). Ha dedicat diversos treballs a la renda bàsica i a la teoria normativa republicana. També és membre del Consell Científic d’ATTAC a Catalunya i Madrid.

Entre els seus treballs cal citar el llibre introductori ‘El derecho a la existencia’ (Ariel, 1999) i l’estudi ‘La Renda Bàsica de Ciutadania: una proposta viable per a Catalunya’ (Mediterrània, 2005), elaborat amb altres autors. Més recentment ha editat ‘Las condiciones materiales de la libertad’, que també ha estat traduït a l’anglès amb el títol ‘Basic Income: The Material Conditions of Freedom’.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram