Foto: Prodeca

En el marc de la celebració de Sant Jordi, la delegació del Govern català als Estats Units i del Canadà acollirà per segon any consecutiu la Setmana Gastronòmica Catalana. Del 21 al 28 d’abril, més d’una desena de restaurants de l’Amèrica del Nord oferiran plats catalans, juntament amb informació sobre el dia del llibre i de la rosa. Els comensals podran tastar la cuina tradicional, des del pa amb tomàquet i l’escalivada, fins a la crema catalana i conèixer la història i la cultura de Catalunya.

A Nova York, la Delegació del Govern honrarà la història culinària de Catalunya amb un esdeveniment que repassarà les influències de la Roma i la Grècia clàssiques i de les èpoques medievals i provençals en la gastronomia catalana. L’acte, que tindrà lloc el 18 d’abril a Mercado Central NYC (354 Degraw St, Brooklyn, NY 11231) i serà presentat per la xef Alba Sunyer, inclourà un taller interactiu de pa amb tomàquet, on els assistents aprendran sobre aquest plat tan típic català i crearan la seva pròpia versió. A més, serà una ocasió per compartir l’origen i la tradició del Sant Jordi i repartir roses vermelles.

Alba Sunyer: “Amb la globalització, la cuina tradicional catalana s’està perdent”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram