Font: Núria Guiu

Núria Guiu torna al festival Aerowaves, de Luxemburg. Aquest dijous 5 de setembre (20 hores) presentarà l’espectacle Likes, on explora la relació entre el que és visible i el que és invisible, entre l’aparença i el sentit intern. L’actuació tindrà lloc a la Sala Robert Krieps i forma part de la gira europea de la ballarina i coreògrafa barcelonina.

Likes s’endinsa en l’anàlisi de dos fenòmens populars de Youtube: el cover dance (recreacions de coreografies originals d’un altre artista) i el ioga híbrid (variants modernes del ioga combinades amb altres tècniques). Des d’una perspectiva socio-antropològica, l’artista catalana aborda el públic amb un discurs sobre el valor social d’un like en les nostres societats digitals.

Guiu és llicenciada a l’Institut del Teatre de Barcelona i professora certificada de ioga pel mètode Iyengar. Ha format part de les companyies IT Dansa o La Veronal (Espanya), Cullberg Ballet (Sèrbia), Gisele Vienne (França), Carte Blanche Dance Company (Noruega), Jasmin Vardimon (Regne Unit), Kobalt Works (Bèlgica).

El 2012 crea La Muda, una peça del grup estrenada a l’Òpera d’Oslo i interpretada per la companyia de Ball Blanche. El 2014 crea Portal, que es va estrenar al Festival Oktoberdans de Bergen i a la Sala Hiroshima de Barcelona. PAM, una peça curta seleccionada com a finalista del Premi Institut del Teatre 2016. El seu darrer treball és Likes, una peça escollida a la plataforma europea d’Aerowaves 2018 i amb gira internacional.

Després d’actuar a Tallin (Estònia) aquest agost passat, Núria Guiu aterra a Luxemburg. Aquest dissabte 7 de setembre té previst actuar al Tanz Platz Festival (Novi Sad, Sèrbia); el 19 i 20 de setembre a París; el 24 i 25 de setembre, a Madrid; el 27 de setembre a Las Palmas de Gran Canaria. El mes d’octubre farà una parada de tres dies a la Sala Hiroshima de Barcelona. I seguirà el mes de novembre a Ostrava (Txèquia), València, Mallorca i La Corunya.