La ràdio dels catalans d’Amèrica, RAB Ràdio, ha alterat la seva programació per compartir amb els països del continent americà les experiències viscudes a Catalunya en la lluita contra el COVID19 amb informacions, consells i testimonis.

L’epidèmia està arribant a l’altra banda de l’Atlàntic amb unes setmanes de retràs respecte a Europa, per la qual cosa les experiències ciutadanes, les accions solidàries, les mesures adoptades pel govern i els efectes del confinament a Catalunya poden servir d’exemple sobre el que s’ha de fer i el que no s’ha de fer en el combat contra el COVID19.

RAB Ràdio ha produït càpsules breus amb experiències, testimonis i consells en castellà i en català, que s’emeten cada quatre o cinc cançons durant les 24 hores.

 

 

Ràdio Amèrica Barcelona és una iniciativa radiofònica inèdita: una emissora online basada en Barcelona però amb continguts generats en diverses capitals americanes. Més de 150.000 catalans viuen a Amèrica i es calcula que hi ha més de mig milió de fills i nets i besnéts de catalans, molts dels quals reunits en més de mig centenar d’entitats catalanes presents arreu del continent.

RAB Ràdio emet en proves des del mes de febrer, amb la voluntat d’enfortir els vincles d’aquests catalans de la diàspora americana amb Catalunya, a través de la música, l’esport i la cultura catalanes. Emet des dels estudis centrals del carrer Sant Pere Mitjà de Barcelona i des d’estudis instal·lats a Montevideo, Buenos Aires, Santiago de Xile, Quito i Ciutat de Mèxic.

Emet les 24 hores i compta amb una aplicació pròpia per a dispositius mòbils, una skill d’Alexa i accés a través de les plataformes de ràdio online més populars com Simple Radio o TuneIn.