Foto: El conseller Solé ha pronunciat el missatge institucional amb motiu de la Diada [Generalitat]

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé s’ha dirigit a la comunitat catalana d’arreu del món, la vigília de la festivitat de l’11 de Setembre. “La Diada Nacional també ha de ser un motiu per a renovar els nostres compromisos. El nostre compromís amb el país, la llengua, la cultura i la nostra història i, al mateix temps, amb la democràcia i els valors humans”.

Solé ha traslladat un agraïment als més de 330.000 catalans que resideixen a l’estranger agrupats en 140 comunitats en 34 països diferents “per explicar dia rere dia Catalunya al món”. El conseller ha subratllat que “hem d’explicar-nos al món d’una forma global. Ho hem de fer més i millor”.

El conseller Solé ha participat, aquest matí, en l’homenatge a Salvador Allende que promou cada 11 de setembre el Comitè Allende. Ho ha fet acompanyat del director general de Cooperació, Manel Vila.

UN ARTICLE D’OPINIÓ COMPARTIT

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé i qui va ser vicepresident del Govern, Oriol Junqueras publiquen un article d’opinió al diari mexicà El economista sobre la situació dels presos i exiliats.  Recorden que fa gairebé tres anys que líders polítics i socials es troben empresonats o han tingut que exiliar-se com a conseqüència de la celebració del referèndum sobre la autodeterminació de Catalunya de l’1 d’octubre de 2017.

En l’article, subratllen que que són més de 1.000 dies de presó acusats dels delictes de sedició i malversació de fons, “malgrat que tot el món va poder veure el civisme total del nostre moviment democràtic. De fet, l’única violència que vivim als carrers de Catalunya va ser provocada per la policia espanyola contra votants indefensos”.

Alhora han denunciat que això passi al cor d’Europa en ple segle XXI: “Drets fonamentals com la llibertat d’expressió o el dret a vot poden comportar penes de presó a Espanya, amb uns poders de l’Estat que no actuen per criteris tècnics sinó polítics”. Així, han recordat les denúncies que s’han fet a organismes internacionals.