L’acte de benvinguda de la trobada a Aix de Provença [Foto: Institut Ramon Llull]

Ais de Provença (França) ha acollit, aquesta setmana, la desena edició de la TIPECE, la trobada internacional de professors i estudiants de català de les universitats que integren la Xarxa Llull, la xarxa universitària d’estudis catalans d’arreu del món. Aquesta trobada va néixer l’any 2012 a Budapest, i ha viatjat per diferents ciutats europees, com Moscou, Sant Petersburg, Frankfurt, Sàsser, Santiago de Compostel·la, València, Madrid i Torí.

En aquesta ocasió hi han participat més de 50 alumnes d’universitats de ciutats d’arreu del món com Tübingen, Berlín, Mannheim, Frankfurt, Zurich, Varsòvia, Belgrad, Göttingen, Brno, L’Havana, Heidelberg, Ljubljana, París, Grenoble, Marsella, Lille, Lió, Nàpols, Sàsser, Venècia, Durham, Edimburg i Bucarest.

L’organització d’aquesta edició ha anat a càrrec d’un equip d’onze docents de català que exerceixen a França, amb la col·laboració de la universitat Aix-Marseille i del Cercle Català de Marsella.

En la programació hi ha hagut activitats formatives i tallers didàctics, a més de la participació del dramaturg Marc Artigau i l’especialista en teatre Laurent Gallardo (Université Grenoble Alpes), i una trobada d’occitanistes i catalanistes.

Quant al component lúdic i divulgatiu de la trobada, hi ha hagut un taller de castells, un concert de Palmer, una ruta literària per Ais de Provença o el concurs d’El gran dictat. Destaca també l’activitat a l’entorn de l’Incògnit, joc interactiu dissenyat per l’Institut Ramon Llull perquè els estudiants puguin aprofundir en la cultura catalana a través del mòbil.

En l’acte de benvinguda hi va assistir la delegada del govern català a França, Eva Doya.

Actualment 130 universitats d’arreu del món ofereixen docència d’estudis catalans, de les quals 90 reben suport directe de l’IRL. D’aquestes 130 universitats, 16 són a França, el país europeu amb més estudiants de català de tota la Xarxa Llull. L’Institut vol seguir eixamplant aquesta xarxa, prioritzant països estratègics que actualment tenen poca o nul·la presència d’estudis catalans, especialment a Europa i Llatinoamèrica.

La TIPECE: estudiants i docents de tot el món units per una sola llengua vehicular: el català
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram