Foto: Generalitat de Catalunya

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, de viatge al Regne Unit, s’ha reunit amb diputats britànics que formen part de l’All-Party Parliamentary Group (APPG) on Catalonia, un grup format per membres de les dues cambres del Parlament britànic. Bosch els ha agraït personalment la moció que van presentar a la cambra dels Comuns, el 29 de gener passat, mostrant la seva preocupació davant el judici del polítics i líders civils catalans.

Un cop ha finalitzat la trobada, el conseller ha assegurat que “els judicis són una oportunitat per explicar  a tot el món la veritat del que va passar l’1 d’octubre” i ha afegit que “és fàcil perquè el món ja va veure les imatges i sap perfectament qui va desplegar la violència i d’on va venir la brutalitat”. Bosch ha assistit a la trobada amb el delegat del Govern al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén.

Una representació de l’APPG van viure, in situ, el referèndum de l’1 d’octubre a Barcelona. El seu president, Hywel Williams troba “inacceptable” la presó preventiva “especialment per a gent que prové de la societat civil i que no té responsabilitats polítiques” i ha afegit que “quan analitzem el judici, ens sembla que és totalment polític més que criminal”. Amb el canvi de govern a l’executiu espanyol, Williams s’ha mostrat “sorprès i decebut” perquè “no ha defensat més clarament la democràcia i els drets humans”.

La visita de Bosch tindrà continuïtat aquesta tarda amb la inauguració de la Catalonia House, el punt de trobada per als catalans que viuen a la capital britànica i una conferència sobre el futur polític i judicial de l’independentisme a la London School of Economics. El conseller hi intervindrà juntament amb l’exconsellera d’Educació i professora d’Economia de la Universitat de Saint Andrews Clara Ponsatí, el seu advocat i rector de la Universitat de Galsgow Aamer Anwar i el director de la European Council on Foreign Relations a Madrid José Ignacio Torreblanca.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram