Seu del Consell Internacional de la Ciència, a París [Foto: SciTech DiploHub]

Catalunya s’ha incorporat al Consell Internacional de la Ciència (ISC) i serà representada per SciTech DiploHub, l’encarregada d’escenificar l’ecosistema de recerca català davant la principal institució d’assessorament i coordinació científica en l’àmbit global.

El Consell Internacional de la Ciència és l’organització internacional que integra els 180 consells científics nacionals i organismes científics internacionals. Fins ara, l’únic representant de l’Estat espanyol era el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

Així els centres de recerca i universitats de Catalunya podran participar en els diversos grups assessors i taules de treball de l’ISC juntament amb les principals organitzacions científiques i organismes internacionals.

El director executiu de SciTech DiploHub, Alexis Roig, assegura que aquest anunci “consolida internacionalment Barcelona com un del principals pols científics del món”. “Quan el 2018 vam fer de Barcelona la primera ciutat del món amb una diplomàcia científica ho fèiem precisament per assolir fites d’aquesta rellevància”.

“Amb aquesta nova col·laboració potenciem i connectem els actius científics i tecnològics de les universitats, startups i centres de recerca de casa nostra amb els alts nivells de decisió política, l’acció diplomàtica i la cooperació internacional. Aquest és el paper de la diplomàcia científica”, rebla Roig.

El president de l’ISC, Daya Reddi, diu que “la pandèmia ha revelat noves formes de cooperació científica, basades en el treball en xarxa, la integritat, la solidaritat, la transparència i la ciència oberta. Estem encantats de treballar plegats amb Barcelona i SciTech DiploHub per avançar en l’aplicació del coneixement científic com a bé públic global”.

La incorporació catalana al Consell Internacional de la Ciència serà ratificada durant l’Assembla General d’aquest organisme internacional el proper 11 d’octubre a París.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram