Font: Arts Visuals Los Ángeles

La directora artística catalana Laia Cabrera, juntament amb la francesa Isabelle Duverger, han posat en marxa Flutter, una instal·lació cinematogràfica interactiva a Arts Visuals Los Ángeles (Califòrnia, Estats Units) que es pot veure fins l’1 de desembre. En aquesta mostra també hi participa un altre català, el dissenyador d’interactivitat, Aniol Saurina Masó.

Durant cinc mesos, els visitants a la mostra podran gaudir d’una experiència artística innovadora i immersiva amb realitat virtual, cartografia de projecció, mobles escalables, així com una esfinge gegant, il·luminació diürna i estructures arquitectòniques. La missió de Flutter és apropar l’art contemporani a la vida quotidiana d’una manera interactiva.

A Illusion, les dues creadores mostren la noció de “il·lusions visuals” com un mitjà poderós per a desafiar la nostra ment i l’enfocament interior i subjectiu del temps i de l’espai. A través de mapes de projecció, realitat augmentada, interactivitat, videoart, disseny de so i animació, els artistes conviden el públic a experimentar un viatge sensorial cap al regne màgic i la realitat provocadora. El disseny interactiu és  d’Aniol Saurina Masó i la música de Nana Simopoulos i Mary Ann McSweeney.

Laia Cabrera és una cineasta i videoartista espanyola i creadora multimèdia reconeguda críticament amb seu a Nova York, treballant en els àmbits de les instal·lacions artístiques, el nou cinema, el disseny de projecció immersiu, la poesia visual, el documental i les arts escèniques. camps. El treball interdisciplinari innovador de Cabrera fusiona arts cinemàtiques, dansa, música, teatre, arts digitals i interactivitat.

Els seus últims treballs van ser presentats a Times Square, Armory Arts Week-Spring / Break Art Show de Nova York, Brooklyn Academy of Music (BAM), St John the Divine Cathedral, Nuit Blanche DC, La Mama, Dixon Place, Time Center at the New York Times, Art all Night DC, Georgetown Glow, American Masters de PBS i Tempietto di Bramante, Roma. Actualment és la directora artística de Laia Cabrera & Co, cofundada amb l’animadora francesa Isabelle Duverger, un equip d’artistes visuals que produeix una àmplia gamma de projectes multimèdia.