L’exposició LLIM, un organisme de l’artista mallorquina Lara Fluxà [Foto: IRL]

Amb 48.256 visitants, l’exposició LLIM, un organisme de l’artista mallorquina Lara Fluxà i comissariada per Oriol Fontdevila, ha establert un nou rècord en l’espai de Catalunya i Balears als Eventi Collaterali de la 59a Biennal d’Art de Venècia. La mostra, oberta durant 7 mesos, ha estat l’exposició més visitada de totes les que ha organitzat l’Institut Ramon Llull a Venècia, on participa des de fa 13 anys.

Un conjunt de cisternes, càpsules i conduccions vítries o, en paraules de l’artista, “un grup de famílies d’organismes sense pell, en diàleg i transformació amb l’aigua”, han donat forma a LLIM, que s’ha alimentat de l’aigua provinent del canal de Venècia.

Les diferents peces de la instal·lació han anat acumulant residus, llots i sediments, és a dir llim, a mesura que han anat assimilant el subsol de la ciutat italiana, que ha quedat incorporat en aquest organisme en constant transformació.

La 59a Biennal d’Art de Venècia també ha asolit una xifra rècord: més de 800.000 visitants

El projecte Seguint el peix, de Leve Productora i Top Manta (Sindicat Popular de Venedors Ambulants) opta a formar part dels Eventi Collaterali de la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2023. A través de la visió dels manters, el projecte abordarà temes com els trànsits migratoris, la privatització de l’espai públic, el feminisme, la lluita antiracista o la sostenibilitat alimentària.

Es tracta d’un treball conjunt entre l’activisme antiracista i l’arquitectura, a la recerca de pistes pel futur de les ciutats. La producció anirà a càrrec de l’Institut Ramon Llull.

Una proposta de Lara Fluxà i Oriol Fontdevila representarà Catalunya a la Biennal d’Art de Venència
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram