Les calçotades no només es fan a Catalunya. La majoria de comunitats catalanes a l’exterior s’apleguen durant els primers mesos de l’any per a menjar calçots, una tradició gastronòmica molt arrelada. Tokio serà qui estrenarà la temporada de calçotades a l’exterior. Edimburg, Londres, Berlín i Lausana són algunes de les ciutats que tenen previst fer calçotades aquest 2019.

El Casal Català de Tokio té previst celebrar dues festes en una: calçotada i carnestoltes. El 24 de febrer, a partir de les 12 del migdia, s’aplegaran al Showakinen Park Barbecue Garden, de Tokio.  CatalansUK, l’associació que aplega els catalans a Londres, ha fixat la calçotada el 2 de març, a partir de la 1 del migdia a la Boqueria Acre Lane (192 Acre Lane, Brixton) de Londres. Berlín ha triat el 17 de març per a fer la calçotada. El Casal Català de Berlín ha convocat als seus socis al Zukunft am Ostkreuz (Laskerstraße, 5) a partir de les 12 del migdia.

La calçotada a Edimburg, organitzada pel Casal Català d’Escòcia, tindrà lloc el 23 de març. L’endemà, 24 de març serà el torn pel Centre Català de Lausana-Ginebra, que s’aplegarà al Grand Refuge de Sauvabelin (nord de Lausana) a partir de les 12.30 hores. Les inscripcions són obertes pels socis del casal i la resta podrà inscriure’s a partir de l’1 de març.