Una àmplia majoria d’europeus -un 42%- creuen que la Unió Europea hauria de fer de mediadora entre els governs espanyol i francès. És una de les conclusions que es desprenen de l’informe sobre la imatge internacional de Catalunya que ha presentat aquest migdia el Diplocat.

En l’àmbit polític, a banda de la consideració sobre el rol mediador de la UE, les principals conclusions de l’informe són que els fets polítics ocorreguts a Catalunya han afectat la imatge d’Espanya i de Catalunya, i mentre que la primera ha empitjorat clarament, la segona s’ha vist reforçada en alguns països.

També destaca que un 76% dels europeus enquestats creuen que el conflicte entre Catalunya i Espanya no està resolt i que una majoria d’alemanys i de suïssos veurien bé que els seus propis governs fessin de mediadors en el conflicte.

Els partidaris que la UE no es posicioni només són el 14%, mentre que els qui reclamen que la UE doni més suport al govern d’Espanya són un 16% i els qui veurien bé que donés suport al govern català i a la celebració d’un referèndum són el 18%.

CATALUNYA OBTÉ UN 7,3

Una altra de les dades principals de l’estudi és la nota de valoració global que obté Catalunya, un 7,3, que és idèntica a la d’Espanya. Els alemanys valoren Catalunya per sobre d’Espanya, mentre que britànics i italians ho fan per sota.

La valoració de Catalunya com a destinació turística obté una nota molt elevada, amb una mitjana de 7,8, amb puntuacions elevades d’Estònia i Letònia, Eslovènia i Alemanya, amb suecs i suïssos una mica per sota de la mitjana.

Una altra dada interessant és que un 70% dels enquestats considera que Catalunya és un bon lloc per fer-hi negocis, i esmenten la cultura i la gent, la salut econòmica i la situació geogràfica com a valors principals.

2.561 PERSONES ENQUESTADES

L’estudi tracta sobre la imatge, la reputació i la valoració internacional de Catalunya entre l’opinió pública europea informada i es basa en una enquesta pròpia de Diplocat, contrastada amb altres enquestes públiques (CEO, Real Instituto Elcano) i dades agregades (Idescat, INE, Eurostat, OCDE, World Bank) disponibles.

L’enquesta pròpia de Diplocat es va fer entre el 23 de setembre i el 2 d’octubre a un total de 2.561 persones de nou països europeus: Alemanya, França, Itàlia, Regne Unit, Suècia, Suïssa, Eslovènia, Estònia i Letònia. El marge d’error de l’enquesta és de +/-1,94%, amb un interval de confiança del 95%.

La secrretària general de Diplocat, Laura Foraster, assegura que “l’origen d’aquest estudi neix d’una de les funcions de l’entitat i un dels pilars de la diplomàcia pública, que és escoltar el públic internacional”. I ha afegit que “la voluntat és que l’informe serveixi a les entitats membres de Diplocat, tant el Govern català i la resta d’administracions, com les entitats públiques i privades, a l’hora de dissenyar les seves estratègies i polítiques internacionals”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram